Голям скандал с SMS-и на Джамбазки. Ябълката на раздора

Около Паметника на съветската армия гърми и трещи

Голям скандал с SMS-и на Джамбазки. Ябълката на раздора | StandartNews.com

Нов скандал с Паметника на съветската армия гръмна, а в центъра му се оказа евродепутатът Ангел Джамбазки. Той е  човекът, изпращал смс-и на фенове на „Левски”, за да атакуват монумента, твърдят източници от Първо РПУ в столицата, цитирани от svobodnoslovo.eu.

Евродепутатът е изпращал подканващи и наставляващи съобщения към хора от групата, атакувала паметника и палатковия лагер около него, малко преди полунощ на 17 август 2023 година.

След инцидента бяха задържани четирима души за разпит, след като беше счупена плочата с надпис в основата на паметника и три жени бяха замеряни с димки и заплашвани.

Българският евродепутат Ангел Джамбазки е част от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП. Той е един от най-активните евродепутати с над 1000 изказвания, над 200 институционални предложения за резолюции, над 80 становища и доклади и над 2000 внесени поправки.

Именно Джамбазки беше човекът, който се появи пред районното управление след инцидента, за да помогне за освобождаване на задържаните. Пред „По света и у нас” Ангел Джамбазки не отговори на въпроса какво е правил пред районното управление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай