Голям пробив на "Възраждане". Измества БСП

Горещи социологически данни

Голям пробив на "Възраждане". Измества БСП | StandartNews.com

Голям пробив на "Възраждане" отчитат социолозите от Изследователски център "Тренд". Партията на Костадин Костадинов толкова бързо катери нагоре, че ако има скоро избори може да измести БСП. Това коментира в интервю за БНР социологът от центъра Евелина Славкова. Според нея доверието в кабинета ще продължи да пада, а коалицията може да се разпадне заради позицията към Северна Македония.

ВИЖ ОЩЕ: Социолог каза кога Борисов се връща на власт

Растежът на "Възраждане" не е за пренебрегване, подчерта Евелина Славкова. Ръстът идва от т.нар. периферни електорати, които търсят за кого да гласуват или от негласуващите, които търсят нещо, което би ги провокирало.

"Моята прогноза е, че "Възраждане" ще продължи да расте и може да измести част от политическите формации, които са в момента в управлението. Тя измества ИТН и ДБ, може да измести дори и БСП, защото са много близки в момента, сходни като резултати. Можем да се окажем в ситуация на предсрочни избори, в която "Възраждане" може да бъде четвърта или дори трета политическа сила. Това много сериозно ще пренареди политическата конфигурация", каза още социологът.

За политическия проект на бившия служебен премиер Стефан Янев Славкова коментира, че те "не делят точно един електорат, но имат сходни позиции по определени теми" и "могат да влязат в битка", която да постави "Възраждане" в по-неблагоприятна позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай