Голям капан на вота! Политолог посочи жертвите

Какви събития може да се разиграят на изборите

Голям капан на вота! Политолог посочи жертвите | StandartNews.com

"След изборите партиите ще се разберат", това мнение изрази политологът Александър Димитров, който е преподавател в УНСС.

"Партиите този път ще успеят да осъществят някакво разбирателство помежду си. Всеки ще чака последно раздаване на картите, да видят кой какво ще придобие в изборния ден.

Мисля, че са узрели, вече са готови да преминат към най-разнообразни коалиционни споразумения само и само вече да се спре с това непрекъснато въртене на служебни кабинети", коментира той пред БНР.

За "сватба" между партиите от "хартиената коалиция", каквато очакват от "Демократична България" (ДБ), Александър Димитров каза, че това са сметки без кръчмаря. Според него има възможност да се получи така, че трите партии дори да нямат възможност за такава коалиция, да не получат повече от 110 депутати. 

"ДПС може би ще запазят същите гласове на изборите", смята политологът. Според него обаче БСП са много застрашени като резултати. "ГЕРБ също не са застраховани, очаквам спад и в техните гласове", изтъкна той. По думите му всичко много зависи от предизборната кампания. 

"Не е ясен резултатът. Може да има нови субекти, които да се включат в тази кампания, което може да наклони в някоя посока", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай