Големият скандал в БСП. Защо се маха Вигенин

Продължават разправиите заради ветото за Македония

Големият скандал в БСП. Защо се маха Вигенин | StandartNews.com

Разнобой по македонския въпрос е причината Кристиан Вигенин да подаде  оставка като заместник- председател на БСП, който отговаря за външната политика на партията, научи "Марица".

Той е бил подложен на остри критики по време на заседанието на Националния съвет на левицата в неделя защо групата на червените депутати е гласувала въздържал се, а не против вдигане на ветото на Македония при обсъждането на френското предложение в Народното събрание. Първоначално нагласата е била социалистите да бъдат против, каквато е и партийната позиция.

По този повод се наложи Изпълнителното бюро и парламентарната група на БСП да излязат със специална декларация, в която отхвърлиха обвиненията, че са предали националния интерес. "Македония беше червена линия за нас и ние не я прекрачихме. Позицията ни е последователна и принципна", написаха от "Позитано". 

Вигенин обаче явно е на съвсем друго мнение, за което признал и на червения форум в неделя. Той обяснил, че при друга ситуация и не предстоят избори, направо щял да препоръча да се гласува за премахване на ветото и така партията да си остави вратичка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай