Големият ден. Главчев представя служебните министри

На "Дондуков" 2 се чакат и лидерите на партии

Големият ден дойде.  В 9:30 кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев ще представи пред президента служебните министри. На 30 март държавният глава възложи на Главчев да предложи състав на служебно правителство.

ВИЖ ОЩЕ: Горещо! Станаха ясни имената на новите министри

Както „Стандарт” вече писа, част от имената в сужебния кабинет станаха ясни вчера. Людмила Петкова се споменава за финансов министър. Тя е директор на дирекция "Данъчна политика". Била е и заместник-министър на финансите.

На поста си ще останат вътрешният министър Калин Стоянов, министърът на образованието Галин Цоков и министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

Управителят на НОИ Ивайло Иванов ще бъде министър на труда и социалната политика.

Бившият служебен министър и шеф на Филхармонията Найден Тодоров отново ще оглави министерството на културата.

Министър на енергетиката ще е Владимир Малинов, настоящ изпълнителен директор на "Булгартрансгаз".

В съответствие с основния закон на България Радев ще проведе задължителните консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание, допълват от президентството.

В четвъртък президентът се срещна с ръководството на Централната избирателна комисия (ЦИК), за да обсъдят предстоящите европейски и парламентарни избори в страната.

На срещата Радев обяви, че Главчев още в рамките на вчерашния ден ще бъде готов със състава на служебния кабинет.

"Наред с отдавна планираните избори за Европейски парламент, в същия времеви период трябва да проведем и извънредни парламентарни избори. Вече призовах господин Димитър Главчев, когото определих за кандидат за служебен министър-председател, да успее в едноседмичен срок да представи състав на Министерския съвет, за да имаме опцията на масата избори „две в едно“, каза президентът. 

"Ще се стремим към избори "две в едно", каза Главчев преди дни.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай