Гьоков хвърли бомба за кабинета. Ще оттегли ли БСП министрите си?

Каза ходовете на БСП

Гьоков хвърли бомба за кабинета. Ще оттегли ли БСП министрите си? | StandartNews.com

„Няма драма в това на кого ще бъде връчен третият мандат – дали на БСП, дали на ДБ или на ИТН. Въпросът е да има прагматизъм”. Това каза социалният министър Георги Гьоков в студиото на NOVA NEWS. Той посочи, че прагматизъм означава да не се стига до избори, а да се състави работещ кабинет.

„Ние ще преговаряме с всички партии в досегашната коалиция. Червените линии са с ДПС и ГЕРБ”, добави Гьоков. На въпрос какво ще е следващото правителство -  технократско, експертно или с ярки политически фигури  - отговори: „Аз бих заложил на ярки политически фигури с експертиза. Имаме различия с ДБ в момента по този въпрос - дали да е чисто експертно или на политическо фигури. Според нас политическите фигури носят отговорност".

По думите му коалициите с ДБ са трудни, защото самите те са с различни идеологии. "В едни нови избори ще имаме все по-сложни преговори, пазарлъци, ако щете", обясни Гьоков.

Той не изключи възможноста да се оттеглят част от министрите сега и на тяхно да влязат други, посочени от 4-те партии в коалицията. „Склонни сме да оттеглим всички министри, които присъстваха в кабинета, стига да имаме решение, че трябва да направим правителство и то трябва да работи. Въпреки че колкото и нескромно да звучи, мисля че резултатите са налице и в земеделието, и в туризма, и в икономиката. А за социалната политика - такава социална политика не е имало в редходните 12 години”, каза Гьоков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай