Глобяват червени 100 лв., ако не гласуват

Глобяват червени 100 лв., ако не гласуват | StandartNews.com

София. Ако червен депутат не участва в повече от половината гласувания за един пленарен ден, това ще му струва 100 лв.

Нов раздел за наказания в правилника на соцгрупата ще решава проблемите с кворума, съобщиха за "Стандарт" високопоставени източници от "Позитано" 20. За две отсъствия при три поименни проверки на кворума санкцията ще е 200 лв. Ако избраник не присъства на 2 заседания на комисия или не отиде на работа цял ден, глобата отново ще е 100 лв. Наказанието за три закъснения в началото на пленарен ден в рамките на 1 месец е 300 лв.

Ако депутат има уважителни причини за отсъствие, може да представи медицинско, командировка или молба до председателя на Народното събрание Михаил Миков. Командировките обаче ще се прецизират внимателно от ръководството на групата. И ако не е наложително пътуването, депутатите ще бъдат спирани.

При системни отсъствия провинилите се може да бъдат привикани "на килимчето" пред ръководството на групата. А решението след това ще бъде оповестено и пред всички соцдепутати - своеобразен другарски съд. Червените шефове в парламента ще могат и да изпращат писма до партийната организация, от която е провинилият се депутат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай