Донев си пожела редовен кабинет, похвали номинираните за министри

Всички предложени за министри са експерти в своята област, каза служебният премиер

Донев си пожела редовен кабинет, похвали номинираните за министри | StandartNews.com

Служебният премиер Гълъб Донев пристигна в парламента за дебатите и гласуването на проектокабинета на проф. Николай Габровски. Донев си пожела да бъде избрано редовно правителство, което за разлика от служебното ще има повече възможности да решава проблемите на България.

"По-добре е редовно правителство, защото всяко редовно правителство може да определя дългосрочни политики, да приема закони, които да уреждат обществените отношения в държавата, може да управлява и да прилага много по-добре и в по-дългосрочна перспектива проблемите, които стоят пред страната и българските граждани", заяви Гълъб Донев на влизане в сградата на Народното събрание.

"Всички предложени за министри са експерти в своята област. Надявам се тази експертност да прерасне и в експертност на управление на държавата, защото има огромна разлика между управлението на държавните дела и да решаваш проблемите на хората", каза още той.

На въпрос, ако бъде избрано редовно правителство, в какво състояние то ще посрещне държавата, Гълъб Донев отговори: "Това, което служебното правителство оставя като наследство, е добре функционираща икономика, добре функциониращ енергиен пазар, доста добре премерени социални мерки - подкрепа за най-нуждаещите се. Редовното правителство ще намери добре функционираща държавна система."

"Ако не успее да събере подкрепа днес, рулетката на мандатите се завърта. Това е нормална парламентарна практика, нормален парламентарен ден. Ако този мандат не успее и не се състави редовно правителство, конституцията казва, че продължава да управлява служебното", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай