Гълъб Донев с първи думи за бомбените заплахи, зове да се гласува

По-добре е пет пъти да обмислим преди да избираме, каза служебният премиер

Гълъб Донев с първи думи за бомбените заплахи, зове да се гласува | StandartNews.com

В никакъв случай не е страшно да се гласува, независимо с какво ви плашат - с машините, с бомбените заплахи по имейл. Това каза служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното редовно заседание на Министерския съвет.

"Страшно ще е да пропуснем възможността да допуснем достойни хора, които да ни представляват, защото предстоят да се вземат важни управленски решения, които не могат повече да се отлагат във времето. Разбирам хората, които се чувстват обезверени, те най-вероятно ще бъдат мотивирани в избора си от негативни емоции, но добре знаем, че когато доминира ефектът на емоциите обикновено се стига до дефект на избора", каза той.

По думите му затова е нужно да вземе връх разумът. "По-добре е пет пъти да обмислим преди да избираме, вместо пет пъти да избираме без резултат", категоричен е премиерът.

Промени в няколко закона предстои да обсъди и гласува служебното правителство на днешното си редовно заседание.

Очаква се кабинетът да одобри още Национална стратегия за цифрова трансформация в строителния сектор 2030 г., както и пътна карта за нейното изпълнение.

Министерският съвет ще разгледа проект на решение за определяне на директор и алтернативен директор за България в Съвета на директорите на Европейската инвестиционна банка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай