Гълъб Донев обясни на чист български скандала в прокуратурата

Призова да бъде излъчено редовно правителство, което да приеме бюджет и важни закони

Гълъб Донев обясни на чист български скандала в прокуратурата | StandartNews.com

Възвратните глаголи "не се страхувам" и "страхувам се" се използват от представители на българската прокуратура, а не като упражнение по българска граматика. Това недвусмислено говори за необходимостта от реформа на съдебната система, заяви служебният премиер Гълъб Донев в коментар на скандала в прокуратурата.

Донев отново призова да бъде излъчено редовно правителство, което да приеме бюджет и важни закони.

"Законопроектите по бюджета, Плана за възстановяване и устойчивост и съдебната реформа не са важни за служебното правителство, а за всеки български гражданин", заяви той.

„Не е необходимо да ги изброявам, те са внесени преди около месец в парламента. Всички в тази зала сме наясно колко е важно е да бъде излъчено работещо редовно правителство, да се формира парламентарно мнозинство на принципна основа, което да приеме в спешен порядък държавния бюджет и важните за обществото ни закони, които иначе се посочват като приоритет в политическите декларации“, добави премиерът.

Ще припомня, че държавата функционира в режим на удължителен закон за бюджета, който изтича на 10 юни, каза в заключение Гълъб Донев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай