Гласят Кунева за водач на евровота

Гласят Кунева за водач на евровота | StandartNews.com

София. Меглена Кунева вероятно води листата на Реформаторския блок на евроизборите, научи "Стандарт". За второто място се спряга името на политолога Светослав Малинов, а за третото - лидерът на СДС Божидар Лукарски. До март партиите от Реформаторския блок ще подпишат коалиционно споразумение.

Вчера областните лидери от блока се събраха на среща в столичния хотел "Принцес". Тя съвпадна и с отбелязването на 24-годишнината от създаването на СДС. "Освободихме много напрежение между хора, които не са могли да работят заедно", заяви на срещата Кунева. Тя допълни, че реформаторите не очакват прекрасен парламент след изборите. "Най-важен е въпросът да бъдем народна партия - не популярна, не известна, а народна", каза още Кунева.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък заяви, че блокът не е коалиция на оцеляването. "В момента се намираме в битка с по-силни от нас и трябва да се концентрираме върху най-важната битка, която предстои", каза още Кънев.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски подчерта, че партиите от РБ са решени да бъдат заедно и да направят нещо, което да се бори със злото. Той се зарече те да са заедно на всички избори оттук нататък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай