Гласуват вота на недоверие към кабинета

Предложението е внесено от БСП, "Има такъв народ" и "Възраждане"

Гласуват вота на недоверие към кабинета | StandartNews.com

Народното събрание ще гласува днес в 15 ч. вота на недоверие към кабинета "Денков“.

Вчера в парламента се проведоха близо 6 часови дебати  по искания от опозицията вот на недоверие на правителството заради политиката в сектор "Енергетика”.

Предложението е внесено от БСП, "Има такъв народ" и "Възраждане".

За да бъде успешен вотът, той трябва да събере минимум 121 гласа "за".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че ще подкрепят правителството, особено в такава международна обстановка. А председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че ако правителството оцелее, веднага започват събиране на подписи за вот на недоверие за национална сигурност и отбрана, които ще внесат другата седмица.

"Ще го подкрепим това правителство, още повече в условията на такава международна обстановка, представете си служебно правителство и нови избори плюс кметските. Ние в момента се справяме най-добре и като опозиция, и като управляващи от всички", каза Борисов.

"Партньорите в правителството - ГЕРБ-СДС и ДПС ги няма в залата. И са оставили ПП-ДБ се пържат в собствен сос. Главният виновник затова, че енергетиката е в това състояние - той се казва Бойко Борисов, той днес няма да дойде, няма и да се изкаже, но утре ще натисне копчето и ще спаси правителството", коментира Нинова от парламентарната трибуна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай