Гласовете за левицата във Видин са повече от тези за ГЕРБ

Гласовете за левицата във Видин са повече от тези за ГЕРБ | StandartNews.com

БСП във Видин ще работи за привличане на левите избиратели, които на изминалите избори на 25 октомври показаха, че са повече от привържениците на ГЕРБ

„Левите, социалистическите идеи имат превес в тези избори и сумарно броят на левите гласове, разпилели се между различни формации, е внушителен. БСП – Видин има твърдото намерение да работи за привличане на тези гласоподаватели", каза на пресконференция председателят на Областния предизборен щаб на БСП Димитър Велков.
Той припомни, че много симпатизанти на БСП бяха измамени от политическа сила, която незаконно използваше в кампанията си абревиатурата на БСП. Тази манипулация бе извършвана до последния ден на кампанията, срещу което доминираната от ГЕРБ Общинска избирателна комисия не предприе адекватни мерки, въпреки многобройните жалби. Друга част от гласовете на БСП са били откраднати от кандидати, които не са имали дори теоретичен шанс да прескочат общинската избирателна квота, но са участвали в изборите с цел да разпилеят левия вот.

„Имаше доста проблеми в изборния ден – над 90 % от протоколите, които стигаха до нас, бяха объркани. Не искаме да си мислим, че е нарочно това нещо, но с тези объркани протоколи ние много трудно бихме могли да засечем информацията, която се дава от Общинската избирателна комисия при преброяването. Не трябваше да има и външни хора в секциите – имаше и репортаж за едни лица, които неправомерно бяха нахлули в една от секционните избирателни комисии. Въз основа на това, а и на доста други нередности, ние ще искаме касиране на изборите в община Видин, защото смятаме, че не е реално отразен вотът на видинските граждани", заяви Димитър Велков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай