Германски евродепутат похвали Цветан Цветанов

Германски евродепутат похвали Цветан Цветанов | StandartNews.com

Брюксел. „Престъпните структури в България знаят какво са загубили и затова атаките срещу вътрешния министър Цветан Цветанов са толкова силни“. Това обяви германският евродепутат от групата на Европейската народна партия Моника Холмайер след среща с Цветанов в Брюксел

По думите й в последните 4 години европейските институции са установили, че за първи път България има едно правителство, което не само говори за борба с корупцията, но предприема реални стъпки и действия, за да се бори с корупцията.

„Аз съм член на Комисията по вътрешна сигурност, на Комисията по въпросите, свързани с организираната престъпност. Добре съм запозната с непрестанните опити на структури на организираната престъпност да влияят върху процесите в държавите и чрез това влияние да оказват въздействие върху решенията, които се взимат в една държава. Корупцията руши доверието на гражданите в собствената държава, в собствените им институции, в собственото им правителство. На много престъпни структури пътищата към върховете и конците на властта бяха отрязани. Те много добре знаят какво са загубили и затова са толкова силни тези атаки”, посочи Моника Холмайер.

„Надяваме се, че това, което България постигна в последните години в борбата с престъпността, няма да бъде поставено на карта. В последните години съвместната работа и сътрудничеството между България, Германия и европейските институции в областта на вътрешните работи станаха много интензивни, особено в акцента за борбата с тежката организирана престъпност. Това доведе до едни резултати, които са от полза за цяла Европа“, каза още Холмайер.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещне с директора на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ Джовани Кеслер. Цветанов е на посещение Брюсел, за да участва в конференция „България на кръстопът - актуални вътрешнополитически предизвикателства", организирана от фондация "Ханс Зайдел", съобщиха от ГЕРБ.

От пресцентъра уточнват, че той ще анализира актуалните процеси в България и шансовете и рисковете за вътрешно- и външнополитическото развитие на страната в качеството си на бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи.

В рамките на посещението Цветанов ще проведе и двустранни срещи с евродепутати от групата на Европейската народна партия, на която ГЕРБ е член.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай