ГЕРБ разширява пътя към Слънчев бряг, туристите доволни

ГЕРБ разширява пътя към Слънчев бряг, туристите доволни | StandartNews.com

Слънчев бряг. „На път от летището към Слънчев бряг видяхме, че правите пътя двойно по-широк. Продължавайте все така, това е важно. Преди години със съпруга ми почивахме в България и още помним колко бавно стигнахме до хотела. Курортът много ни харесва и затова се върнахме отново”. Това каза пенсионерка от Австрия на кандидатите за народни представители на ГЕРБ - Бургас Ивелина Василева и Димитър Бойчев. Те се срещнаха с първите туристи дошли да отмарят в Слънчев бряг.
 
В момента се работи по изграждането на четирилентовия участък от квартал Сарафово до Поморие. Предвидено е разширение до Слънчев бряг.

„Това е един от приоритетите ни и ще го завършим през следващия мандат на ГЕРБ”, заяви през събралите се Бойчев.

Австрийски пенсионери са първите ранни туристи в Слънчев бряг. В курорта започват сезона много по-рано в сравнение с изминали години. До момента около 1500 души вече са пристигнали в четиризвездни хотели на тази част от морето.

„Видяхме на място, че първите туристи ще използват пълноценно инфраструктурата на курорта – осветлението ще бъде пуснато по-рано, озеленено е, дори има шезлонги на плажа. Туризмът е отрасъл номер 1 за нашия регион и трябва да продължим неговото развитие”, коментира Ивелина Василева.

„Като народни представители ще продължим да търсим и нови алтернативи за допълнително облекчение на визовия режим за туристи от Русия, Украйна и Беларус”. Това каза още Димитър Бойчев в разговор с туроператори и хотелиери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай