ГЕРБ поиска от институциите адекватни мерки за бежанците

ГЕРБ поиска от институциите адекватни мерки за бежанците | StandartNews.com

София. ГЕРБ поиска управляващите да осигурят нормални условия за бежанците и да проведат подготовка за посрещането на новата бежанска вълна, която се очаква при затоплянето на времето.

В декларация по повод случая в Розово от партията определят политиката по отношение на емигрантите и бежанците в страната като тотален провал.

„Още през октомври ГЕРБ предупреди, че решението на Агенцията за бежанците да настани емигранти в Казанлък без предварително обществено обсъждане, е грешно и ще генерира ескалация на напрежение между местните граждани и бежанците. Сега, половин година по-късно, е ясно, че отново сме били прави. Подчертаваме, че до тук се стига, заради липсата на държавна политика по проблема, което принуждава бежанците да търсят сами места за настаняване", пише в декларацията.

От партията на Бойко Борисов също така призовават българските граждани да проявят толерантност.

„Българите трябва ясно да разберат, че проблемът не идва от чуждестранните граждани, които пристигат в страната, а от невъзможността на управляващите да гарантират върховенството на закона и равните права на всички хора на територията на Република България", се казва още в текста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай