ГЕРБ обещава увеличение на пенсиите

ГЕРБ обещава увеличение на пенсиите | StandartNews.com

Копривщица. "ГЕРБ увеличи пенсиите от 1 април 2013 г. и ще го направим и при втори мандат в зависимост от ръста на икономиката и инфлацията." Това каза водачът на листата на ГЕРБ за София област Владислав Горанов. На среща със симпатизанти в Копривщица Горанов каза, че ГЕРБ е имала желание и потенциал да прави постоянно увеличение на пенсиите през последните три години. Той уточни, че причината това да не се случва е управлението на тройната коалиция, която е оставила огромни дългове на държавата. „Въпреки трудностите ГЕРБ изплати 9 млрд. лв. повече пенсии за същия период", каза още Горанов. Той припомни, че при управлението на БСП по времето на Жан Виденов, пенсиите са били в размер на 3 долара.

"ГЕРБ не увеличи данъците и запази доверието на Европа. Партньорите ни от ЕС осигуряват около 5 млрд. лв. годишно на България до 2020 г. Тези пари са гарантирани и трябва да се възползваме от тях за повишение на доходите и за създаване на нови работни места", каза Горанов. Той обясни на хората, че въпреки политическата несигурност в България, инвеститорите трябва да разширят своя бизнес, за да може да бъдат създадени нови работни места.

На срещата с избиратели присъства и общинският ръководител на ГЕРБ в града Генчо Герданов и кандидатите за народни представители Светлин Танчев, Венцислав Тодоров, Ирена Коцева, Ваньо Тодоров, Павел Павлов, Петър Беков, Чавдар Русков и Иван Стойнов. Герданов обясни пред събралите се, че подмяната на ВиК мрежата, изграждането на пречиствателна станция и образованието, са сред основните приоритети за града. По думите на Владислав Горанов сегашният кмет на Копривщица е „забатачил" проектите. Той бе категоричен, че в Брюксел трябва да бъдат убедени, че проекта за воден цикъл, който е на стойност 40 млн. лв., е стратегически за града. Проектът е неефективен до момента.  "При втори мандат на ГЕРБ ще се борим и ще имаме тежки дебати с Европейската комисия", каза Горанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай