ГЕРБ настоява за открито управление на Варна

ГЕРБ настоява за открито управление на Варна | StandartNews.com

Варна. „Последователни сме в исканията си за открито управление на община Варна. Продължаваме да настояваме хората, които не си вършат работата, да си подадат оставките”. Това каза Иван Портних – областен координатор на ГЕРБ – Варна и кандидат за народен представител, на специална пресконференция. Тя бе свикана след отстраняването Христо Бозов-  временно изпълняващ длъжността кмет на Варна. Искането за оставката на Бозов бе подкрепена и от общинските съветници на ГЕРБ.
 
„Промяната на стила на работа във Варна трябва да се случва бързо. Ние дадохме един месец толеранс на кмета, но той не успя да ни убеди, че има воля да се справи”, каза Портних. Той  е и председател на групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет на морската столица.
 
По думите на Портних скоро ще бъде одобрен проект за 5  милиона лева. С тях ще бъде реновиран центъра на града. 

На пресконференцията Портних напомни, че Варна не би получила средства за преасфалтиране на бул. „Владислав Варненчик” без подкрепата на бившия регионален министър Лиляна Павлова. В тази връзка кандидат-депутатът уточни, че Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ)  е проверила качеството на ремонта на въпросния булевард. „Очакваме резултатите от нея да бъдат оповестени”, допълни още областният координатор на ГЕРБ – Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай