ГЕРБ може да си партнира с център дясно

Нека следващото обвинение от прокуратурата към мен да е изненада, каза Цветанов в Пловдив

ГЕРБ може да си партнира с център дясно | StandartNews.com

Пловдив. Потенциалните партньори на ГЕРБ могат да бъдат в център дясно в политическия спектър. Това заяви в Пловдив зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В Европейската народна партия членуват формации от старата десница и сегашната конфигурация, която се очертава в „Реформаторския блок" са също реалистични партньори на ГЕРБ. Съвсем нормално е в предизборната кампания и след изборите те да търсят партньорство с подобни партии, за да се формира у нас една наистина силна дясноцентристка политика. Това ще е добре за България и може би е очакването на демократичната общност в страната", допълни Цветанов. По думите му сегашната политика в страни като Украйна, Румъния, Словения и България е изключително тревожна и ги отдалечава от европейската перспектива.

Според зам.-председателят на ГЕРБ колко по-бързо се проведат предсрочни парламентарни избори, толкова по-добра перспектива може да се очертае за изпълнителната и местна власт.Това е важно, за да бъдем част от силна и обединена Европа, уточни Цветанов.

Политическа партия ГЕРБ в никакъв случай и на никаква цена не би участвала в партньорство в един бъдещ кабинет БСП, ДПС и „Атака", допълни той.

Нека следващото обвинение от прокуратурата към мен да е изненада, обяви преди кръглата маса за образованието зам-председателят на ГЕРБ. "Очаквам още репресии както към мен, така също и към нашия лидер и към всички тези, които са фактор в ГЕРБ", каза още Цветанов и допълни, че общинските съветници и кметове в страната, които са от неговата партия били притеснени от това, което се случва в държавата. Той лично пък бил обезпокоен за начина, по който ще бъдат похарчени парите за заграждения по българо-турската граница. По думите му парите щели да бъдат изхрачени не по обичайните и законови процедури и по Закона за обществените поръчки, а непрозрачно, без да бъде постигнат необходимият ефект. 6 милиона лева ще бъдат похарчени за 30-километрова ограда от общата 274-кметрова българо-турска граница, прогнозира Цветан Цветанов.

Бившият председател на Държавната агенция за бежанците още от месец май многократно е пишел писма и е подавал тревожните данни за засилващия се миграционен поток в България и желаещите да се възползват от статута на бежанец, но никой от управляващите не обърнал внимание на това. Цветанов коментира още, че командироването на български полицаи на границата не решава проблема, защото създава още по-голям проблем с битовата престъпност. От друга страна се харчели около 2 милиона месечно за командировки на полицаи, било то на границата или в София. Управляващите се интересуват единствено от това как да запазят властта с полицейско присъствие в столицата, без да се интересуват от България. Тяхна цел е единствено оцеляване във властта на всяка цена,каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай