ГЕРБ изключи шеф в Девня за схеми

ГЕРБ изключи шеф в Девня за схеми | StandartNews.com

Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи от партията Васил Койчев Койчев и го освободи като общински ръководител на ГЕРБ – Девня. Това съобщиха от пресцентъра на партията. И уточниха, че Койчев е причината за решението им е поведение, уронващо престижа на партията и несъвместимо с целите и ценностите на ГЕРБ.

Решението на ИК на ГЕРБ е от днес, 03.04.2016 г., и е мотивирано от изнесените в публичното пространство факти за действия на Койчев, с които е ощетена Община Девня.

С днешното си решение ИК на ГЕРБ утвърждава за временно изпълняващ длъжността „общински ръководител" на ГЕРБ – Девня Свилен Шитов, който в момента е и избран за първи мандат кмет на Община Девня, става ясно от съобщението на партията.

По-рано днес от разследване на Нова тв стана ясно, че Койчев е лишил общината си от 70 000 лева. Шефът на общинския съвет в Девня е прехвърлил на безработен фирмата си с натрупани дългове от неплатен общински наем.

Измамната схема стартира през 99-та година. Тогава общинарят прехвърля дяловете си на съпругата си и ръководи фирмата чрез нея. През 2012 г., когато дълговете й към общината стават особено големи съпругата му я продава фиктивно на социално слаб варненец, известен и търсен в региона като професионален бушон, който срещу 300 лева на ръка придобива задлъжнели фирми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай