ГЕРБ и БСП си делят по 11 области

ДПС печелят в 5

ГЕРБ и БСП си делят по 11 области | StandartNews.com

В 11 области на страната победата е за ГЕРБ. Това става ясно от обработените на 96% протоколи. За Бойко Борисов са гласували най-много в Благоевград, Бургас, Варна, Габрово и Добрич. Пловдив и Пазарджик също са за бившия премиер. В Русе и Сливен са гласували повече за Генерала. Данните и на четирите РИК-а в София и областта показват победа за ГЕРБ.

В старата столица, Видин, Враца и Ловеч обаче бият БСП. Кюстендил и Смолян също са червени. Социалистите водят и в Перник, но едва с два процента при необработени почти 15% от гласовете. Монтана и Плевен също са дали своя вот предимно за БСП. В Стара Загора победата за момента е за левицата, но разликата е едва един процент при 98% обработени протоколи.

Двете сили делят Хасково, където резултатът до момента е равен - по 27%. 16 на сто от гласовете там взимат ДПС. Протоколите и в Хасково обаче не са обработени напълно.

ДПС традицинно доминира Кърджали, като взима почти 60%. ГЕРБ И БСП са с 16 и 11% съответно. Победа за Движението на Местан има и в Разград - почти 50%. В Силистра ДПС водят на ГЕРБ с едва процент, левицата изостава с пет от ДПС. В Търговище подреждането е 35% за Местан, 21% за Станишев и 17% за Борисов. Разликата в Шумен също е малка - 28 на сто за ДПС срещу 24% и 22% съответно за ГЕРБ и БСП.

Движението за права и свободи убедително води и сред гласовете от чужбина. При 56% обработени протоколи, ДПС води с 41%.

Най-високите резултати за Атака са в Кюстендил, Монтана, Пазарджик и Перник - малко над 10%. НФСБ взима 9% в Бургас, в другите градове е между 2 и 4%. Меглена Кунева е най-силна в 23 МИР София, където тя водеше листа, с малко над 5%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай