ГЕРБ дава на прокуратурата полетите на Станишев

ГЕРБ дава на прокуратурата полетите на Станишев | StandartNews.com

София. ГЕРБ ще внесе в четвъртък сигнал в прокуратурата за полетите на „Авиоотряд 28" през 2005 – 2009 г. Това е периодът на управление на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев.

Сигналът ще бъде предаден сутринта на главния прокурор Сотир Цацаров.

Контраударът идва само ден след като парламентът прие доклада на временната комисия за полетите на властта при правителсвото на Бойко Борисов и също реши да сигнализира прокуратурата.

Според съобщение на Борисов във Facebook ГЕРБ ще пита за нарушения при покупката на 2 нови самолета „Еърбъс 319" за нуждите на "Авиоотряд 28" през 2005 - 2009-та.

По думите на Борисов, с разследването до колко правителствените самолети са били използвани не по предназначение, управляващата тройна коалиция отклонява вниманието от важни обществени теми като нелегалните имигранти, задаващата се финансова и икономическа катастрофа, растящата безработица, вътрешнопартийните скандали сред управляващите.

Още от началото на работата на временната парламентарна комисия Борисов я обвинява, че проучва само периода на неговото управление, но не и предишните правителства.

В сряда стана известно, че бившият премиер е летял 144 пъти, но не е ясно с какви цели и в какъв състав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай