Полетите на Бойко отложиха оставката на Христо Бисеров

Полетите на Бойко отложиха оставката на Христо Бисеров | StandartNews.com

София. Дебати за фъстъци, шкембе чорба, камериери и леки жени със "силиконови бомби" взривиха парламента. Повече от три часа днес депутатите разпалено обсъждаха доклада на временната анкетна комисия, която проверяваше дали бившият премиер Бойко Борисов е използвал целесъобразно правителствения "Авиоотряд 28". Дискусията обаче се проточи и не остана време да бъде гласувана оставката от парламента на Христо Бисеров (ДПС).

Комисията не успя да установи с кого е бил на борда Борисов за цели 144 полета. "Не можахме да установим дали на борда са летели леки жени с тежки пороци, каквито съмнения имаше", каза Антон Кутев (БСП). "Въпреки че нямам такава информация, по-добре с премиера да се возят леки жени с тежки пороци, отколкото леки мъже с тежки пороци, каквито се возеха по ваше време", не му остана длъжен Ивайло Московски (ГЕРБ).

Съпартиецът му Владислав Горанов определи доклада като "обвинителен акт" и иронично призова за комисия, която да рови кой се е возил в колата с бившия премиер. Вежди Рашидов опита да прекрати дебатите, като ги нарече срамни. Предложението му не бе прието, а депутат от ДПС го репликира от място, на което той се провикна: "Ти не беше дори камериерка на Доган, когато аз го хранех с шкембе чорба".

Докладът на комисията ще бъде изпратен на прокуратурата "за наказателно-правна преценка". ГЕРБ реагира светкавично и днес депутати ще сезират Сотир Цацаров за полетите на "Авиоотряд 28", когато премиер бе соцлидерът Сергей Станишев. Както и за купените два самолета от Тройната коалиция.

Междувременно стана ясно, че Христо Бисеров вече не идва на заседанията на парламента. В понеделник сутрин той е изпразнил зам.-шефския си кабинет. Вчера депутати от ДПС провеждаха в него частни срещи, но табелката още не бе свалена от вратата. На банката вместо Бисеров от Шумен ще седне Бюнямин Хасан, секретар на община Хитрино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай