ГЕРБ скочиха на президента. Остри думи

Рая Назарян го поряза

Първа реакция на ГЕРБ-СДС, след като Румен Радев обяви, че сезира Конституционния съд срещу избора на нови съдии. И призоваха - президентът да не оказва натиск върху независимия Конституционен съд. Според партията на Борисов държавният глава „за пореден път демонстрира несъгласие с това, че законодателният орган работи и приема важни закони и решения”. 

ВИЖ ОЩЕ: Борислав Цеков срази Нинова! Даде й урок по право за клетвата на конституционните съдии

„Това явно противоречи на неговото разбиране за еднолично управление на държавата, което наблюдавахме през времето на управление на служебните кабинети. Президентът за пореден път показва, че търси конфликт с Народното събрание, за да отслаби стабилното парламентарно мнозинство”, коментира депутатът от ГЕРБ Рая Назарян.

От ГЕРБ напомниха на държавния глава, че съдиите от квотата на Президентството се назначават еднолично. „А процедурата, която Народното събрание проведе за избор на конституционни съдии, беше публична, прозрачна и открита. Тази публичност, прозрачност и откритост той ще я дължи, когато трябва да назначи конституционни съдии”, добави Назарян. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай