ГЕРБ с три цели пред парламента. Най-важните решения

Политическата стабилност е основа за управление, каза Теменужка Петкова

ГЕРБ с три цели пред парламента. Най-важните решения | StandartNews.com

Три нови цели пред парламента посочи Теменужка Петкова. Те са работата по Плана за възстановяване и устойчивост, пълноправното членство на България в Шенген и еврозоната, изборът на членове на регулаторите.

"Бягането от нормалните форми на политическо взаимодействие каквито са коалиционното управление и поемането на ясни политически ангажименти пред обществото не съдейства за генериране на обществено доверие към правителството и парламента", каза Петкова, прочитайки декларация от името на ГЕРБ за старта на новата пленарна сесия.

Тя отчете изпълнението на двете големи задачи пред депутатите в изминалата сесия - приемането на бюджета за 2024 г. и конституционните реформи. И двете бяха изпълнени успешно, каза Петкова.

Тя посочи, че промените в основния закон са помогнали и за съставянето на широко мнозинство в Народното събрание.

"Политическата стабилност е само основата, от която едно управление би могло да се позиционира като успешно. Тя е средство, а не цел. За да бъде успешно управлението, то би трябвало да надгради тази основа с ефективни действия, компетентни решения и генериране на обществено доверие по отношение на своите цели", заяви Петкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай