ГЕРБ поиска поименно гласуване за шеф на парламента

Първи сблъсък с гласове

ГЕРБ поиска поименно гласуване за шеф на парламента | StandartNews.com

Поименно гласуване за шеф на парламента поиска Александър Ненков от ГЕРБ. Вотът трябва да е със ставане и заявление: ЗА, ПРОТИВ или ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ, обяви Ненков. Той направи това при внасянето на процедурните правила за избор на председател на НС. Правилата са внесени от „Има Такъв народ” и бяха прочетени от Виктория Василева. Те предвиждат избор на парламентарен шеф с вдигане на ръка.

И в двата случая гласуването е явно, в единия случай е 5 минути, в другия – 15. Да се придържаме към проекта за решение, опонира Татяна Дончева от „Изправи се! Мутри вън!”. И прогнозира, че предложението на ГЕРБ председател на НС Цвета Караянчева, няма да получи повече от 75 гласа.

Хората трябва да знаят какво е мнозинството в този парламент, предложението ни не цели да удължи заседанието, контрира Тома Биков от ГЕРБ.

Когато се престъпи към гласуване, сметката не излезе. Доайенът Миха Зайкова като отличен икономист направи свои изчисления. И обяви, че в зала са гласували 229 депутати, трима са дали вота си дистанционно. 74 души са подкрепили предложението на ГЕРБ, останалите са гласували против.

Така стана ясно, че мнозинството в новия парламент, което Татяна Дончева нарече мнозинство на промяната, е всички срещу ГЕРБ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай