ГЕРБ обвини БСП в подривна дейност

Затова Нинова искала смяна на ЦИК с нови и неопитни хора

ГЕРБ обвини БСП в подривна дейност | StandartNews.com

ГЕРБ обвини БСП в подривна дейност преди изборите. Председателят на правната комисия в НС Данаил Кирилов и депутатът от ГЕРБ Тома Биков дадоха извънредна пресконференция. На нея те отговори на поисканата от БСП смята на цялата Централна избирателна комисия и на отправените от Корнелия Нинова обвинения към управляващите, че внесените от тях поправки в Избирателния кодекс узаконяват принципа "една партия, една държава".

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Нинова взе на мушка ЦИК

Кирилов и Биков категорично оспориха обвиненията на БСП, че с поправките в Изборния кодекс управляващите си проправят път към победа на предстоящите избори и готвят фалшификации. ГЕРБ изрази категорично несъгласие с подмяната на целия състав на ЦИК преди изборите. Сегашните членове са опитни, а един нов състав ще да затрудни работата на комисията, заявиха Кирилов и Биков.

"Имаме дълбокото убеждение, че тези изявления на лидерката на БСП целят да подрият изборния процес чрез една нова ЦИК", коментира Данаил Кирилов. "Можем да заявим, че от БСП не ни изненадват с това, че са неверни, а че има множество и правни, и политически спекулации. Неприятното е, че очевидно започва стратегия за компрометиране на предстоящите два избора", заподозря шефът на правната комисия. "Опозицията търси конфронтация, а не честни избори, заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай