ГЕРБ излъгаха правилника на НС за оставка на Константинова

Вицепремиерката поднесе от трибуната на НС извинения към украинските бежанци

ГЕРБ излъгаха правилника на НС за оставка на Константинова | StandartNews.com

Вицепремиерката по ефективното управление Калина Константинова поднесе от трибуната на Народното събрание извинения към украинските бежанци заради видеообръщението, в което обявява прекратяване на плана за преместването им от хотели по българското Черноморие във вътрешността на страната. Видеото предизвика голяво възмущение в обществото и принуди управляващите да сменят тона по отношение на бежанците.

"Бих искала да поднеса своето извинение на онези български и украински граждани, които са се почувствали засегнати от думите ми. Това не е била моята цел", каза вицепремиерката.

Калина Константинова припомни всички извършени действия на властта по разселването на бежанците. Тя изтъкна постигнатото само за последните две денонощия.

"Около 500 човека са хората от уязвими групи и техните семейства, които са настанени в специализирани бази, които отговарят на условията. Тези с инвалидни колички в места, където има условия за това. За всеки един от тях е съобразено да бъдат настанени близо до града, в който са имали медицинско обслужване преди това, за да не прекъсват лечението си, така че за тези хора е организиран специализиран транспорт и те са оставени в бази близо до местата, където са били настанени преди това", каза Константинова.

Сн. БГНЕС

Депутатите от ГЕРБ-СДС посрещнаха вицепремиера с бели листове с надпис "Оставка".

Константинова реагира на опозиционната група: "Към днешна дата имаме под 500 човека в буферните центрове и 3000 настанени в бази. В хотелите, които участват по новата програма, вече са настанени над 12 000 души по предварителни данни. Днес задачата вече е изпълнена и невъзможното е направено. Бежанците, за които ГЕРБ носеше отговорност, живяха години наред в центрове от този тип в далеч по-лоши условия, така че отказвам точно от вас да получавам уроци по хуманност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай