ГЕРБ и ДПС взеха решение. Сериозна промяна за хазарта

Каква е целта на искането им

ГЕРБ и ДПС взеха решение. Сериозна промяна за хазарта | StandartNews.com

Може да има сериозна промяна, свързана с хазарта у нас.

ГЕРБ и ДПС предлагат забрана за медиите да рекламират хазарт. Законови промени в тази посока вече са внесени в деловодството на парламента, обявиха на брифинг в парламента вносителите Теменужка Петкова и Йордан Цонев.

"С Йордан Цонев днес внесохме в деловодството на Народното събрание предложение за изменение на Закона за хазарта", съобщи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. Петкова посочи, че измененията са продиктувани от това да бъде защитен общественият интерес.

"За никого не е тайна, че през последните три години зависимостите, свързани с хазарта, са изключително увеличени в нашето общество. Това наложи да бъдат предприети съответните мерки с цел тяхното ограничаване", коментира аргумента на вносителите Петкова.

Петкова допълни, че е предвидено 50% от вноската на хазартните оператори за социална отговорност да бъде за Министерството на здравеопазванетокато парите ще се използват за лечение на зависимости от хазарт.

"Законопроектът забранява реклама в телевизии, в медии, включително онлайн, сайтове. Разрешава се реклама само върху билбордове, и то далеч от училища и други обществени сгради", обясни Йордан Цонев.

Той добави, че се разрешава реклама само и върху спортна екипировка, която не е предназначена за малолетни и непълнолетни, и в спортни зали.

"Законопроектът предвижда хазартни зали да има само в населени места с над 5000 жители", допълни заместник-председателят на ПГ на ДПС, цитиран от БТА. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тъпо
преди 1 седмица

Как ще се контролира " зависими от хазарта"? Пак използваме термина "дървено желязо". Има ли някаква статистика - колко такива регистрирани има? Формализъм във висша степен от тъпото ни НС. И кой го предлага ОПГ ГРОБ и протурска секта!

Откажи