Георгиева: Трябва да завършим строежа на залите

Министърът се ангажира за ремонта на ДКС във Варна

Георгиева: Трябва да завършим строежа на залите | StandartNews.com

Завършването на започнатите строежи на спортни съоръжения в страната е особено необходимо. Това заяви министърът на спорта Мариана Георгиева, която бе на среща с вътрешния министър на Литва Баракаускас, който управлява дирекция „Спорт". Двамата разговаряха за ефекта от домакинствата на големи състезания.

"Това, което разбрах от моя колега тук по отношение на спортната инфраструктура, за пореден път ме убеди, че трябва да се завърши строежът на започнатите спортни зали у нас" каза Георгиева, цитирана от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта. Тя бе информирана и за спортните състезания в продължение на три години в прибалтийската държава, както и състоянието на нейната спортна инфраструктура.

"За мен тази среща беше особено полезна, защото за пореден път се убедих, че съчетанието между спорта и бизнеса е от особено значение", обяви спортният министър. И продължи с думите: „Ако едно наше домакинство на европейски или световен шампионат е губещо, то какъв е смисълът да приемаме такова състезание. Това говори и за необходимостта от синхрон между държавата, общините и самите спортни федерации".

От министерството припомнят, че преди дни Георгиева даде своята гаранция пред президента на Европейската федерация по волейбол Андре Майер, че държавата ще работи много за реализирането на европейското първенство за мъже през 2015 г.

България има само една зала, която отговоря на критериите на CEV. При кандидатстването обаче са посочени два варианта за втора- в Пловдив и ДКС във Варна. Пловдивската е в строеж, за който не се знае кога ще приключи. На съоръжението във Варна трябват 6-8 милиона лева, за да бъде ремонтирано, но все още не е ясно от къде ще бъдат взети толкова много пари.

В Копенхаген, където играха националите ни по волейбол, Георгиева даде ангажимент за ремонта на Двореца на културата и спорта в морската ни столица, но не и за довършването на започнатата многофункционална зала в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай