Георги Марков: КС може да касира изборите

Георги Марков: КС може да касира изборите | StandartNews.com

София. КС може да касира изборите. Това предположение изказа пред бТВ бившият конституционен съдия Георги Марков. Причината е скандала с откритите напечатани бюлетини и нарушения ден за размисъл.

"Ако КС реши, че това не е нарушение, вече в съботите преди вота ще бъде най-тежката компроматна война", предположи Марков. Бившият конституционен съдия дори предположи, че е възможно кампания да се развихри и в самия ден на вота.

"Случаят с откритите бюлетини в "Мултипринт" и раздухването му е безпрецедентен в историята на България от демокрацията насам. Никой никога не си е разрешавал в деня за размисъл да извършва подобни действия, че и да има обвинения за държавен преврат", посочи Марков.

Георги Марков подкрепи идеята на НФСБ да иска касиране на вота. Още  в първия ден, в който новото НС бъде свикано, трябва да се започне процедура по избор на нов председател. Парламентът трябва да се свика до 13 юни. Георги Марков обаче разкритикува политическите сили, тъй като в момента нямало нито една партия, за която са гласували повече от 1 млн. избиратели.

"Този парламент е с много ниска обществена подкрепа. Затова е необходимо създаването на кабинет на националното съгласие", препоръча Марков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай