Георги Колев: С дебати за есемеса пилеем времето на ВСС

Георги Колев: С дебати за есемеса пилеем времето на ВСС | StandartNews.com

Висшият съдебен съвет (ВСС) не трябва да се занимава със скандала заради есемеса на премиера Бойко Борисов. Това е мнението на шефа на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев, който коментира темата пред журналисти във Висшия съдебен съвет.

Членовете на ВСС се събраха на работно съвещание заради обстоятелствата около есемеса, който миналия четвъртък разбуди духовете. Веднага, след като се разбра, че някой "отвътре" информира в реално време министър-председателя, членове на ВСС призоваха всички просто да си покажат разпечатките от телефоните. За това не е нужно прокурорско разследване или искане на прокуратурата за достъп до трафични данни.

Никой обаче тъй и не обяснява защо заседанията на ВСС трябва да се провеждат в засекретена обстановка, за да има „кътица", както се изрази шефът на ВКС Лозан Панов, нито защо не се публикуват протоколите от въпросните заседания, както постъпва Министерски съвет и Народното събрание.

Според Георги Колев този случай единствено отнема от времето за ефективна работа на съвета.

На въпроса дали някой от ВСС докладва отвътре на премиера Бойко Борисов, Колев избра да отвърне с въпрос: „Колко от медиите имат докладчици по време на заседания?".

„Достатъчно време изгубихме с теми, които, за съжаление, блокират ефективната работа на съвета", коментира шефът на ВАС. Той обаче отказа да отговори коя друга тема визира.

В духа на засекретената конспиративност от пресцентъра на ВСС не могат да кажат дали обществеността чрез медиите за какво са заседавали членовете на ВСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай