Понеделник,

Георги Свиленски: С ИТН сме на една вълна

От: Агенция Стандарт -
Георги Свиленски: С ИТН сме на една вълна
A
A
A

Над 80-90% от приоритетите в прочетената от "Има такъв народ" декларация съвпадат с нашите. Тоест, във всеки един сектор, където имаме допирни точки, днес постигнахме съгласие. Смея да кажа, че програмите са над 90% уеднаквени. Това заяви в "Панорама" заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

По думите му, за да има парламент, трябва да има правителство.

"За да има правителство, трябва да бъде подкрепено от парламентарни групи. За да може БСП да даде своята подкрепа, провеждаме тези разговори. Днес проведохме следваща среща, в която допълнихме тази тяхна позиция - закон за възрастните хора, системата на финансиране на средното и висше образование, продължаване на повишаване заплатите на учителите и академичния състав, актуализиране съдържанието на учебниците и приспособяването им към възрастта на учениците, безплатни лекарства за деца до 14 години, ясното записване болниците да не бъдат търговски дружества, по темата икономика - подпомагане на изостанали икономически региони", каза Георги Свиленски.

Според него това са все политики, които БСП отстоява през годините.

"Веднага след връчването на мандата започнахме разговорите на политическо ниво, а преди това и на експертно, с единствената цел България да има правителство. Разкритията на служебното правителство са неща, които БСП четири години ги поставяше в парламента, задаваше въпроси, сезираше Сметната палата. Трябва ни трайно редовно правителство, за да се промени този модел", каза още Свиленски.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички