Ген. Стоян Тонев напусна след разговори с Борисов

Ген. Стоян Тонев напусна след разговори с Борисов | StandartNews.com

Бившият шеф на ВМА ген. Стоян Тонев се оттегля от постовете си в парламента след разговор с премиера Бойко Борисов, научи "Стандарт". По-рано днес министър-председателят обяви, че ще изчака разследването по случая с злоупотребите във ВМА и след това ще вземе решение дали да го освободи. Тонев обаче е взел решение да подаде оставка. 

"След разговор с председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ген. Стоян Тонев подаде оставка като председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание. Тонев подава оставка и като народен представител, избран от 13 МИР – Пазарджик с листата на ПП ГЕРБ в 43-тото Народно събрание", уточниха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Поради засиления обществен интерес съм задължен да се оттегля от парламента. Уверен съм, че по този начин ще бъде гарантирано независимото разследване на компетентните органи (Прокуратура и Сметна палата). Още вчера сезирах лично главния прокурор и председателя на Сметната палата, като настоях за извършването на пълни проверки. В писмата си до прокуратурата и Сметната палата настоявам да се установи законността на управлението и за начина на сключване на договори на ВМА – София за периода от 28 август 2002 г. до 1 януари 2015 година. Уважаема г-жо Цачева, смятам, че само по този начин може да бъде запазен авторитета на най-голямото българско здравно заведение с национално значение и с особено значение в случай на война и природни бедствия, както и да бъде изчистено името ми", пише в молбата си за напускане ген. Стоян Тонев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай