Ген. Попов: Нови изтребители след 3 години

НАТО ще го има, отбраната е важна, каза шефът на комисията по отбрана

Ген. Попов: Нови изтребители след 3 години | StandartNews.com

Ще имаме нови изтребители след 3-4 години, по-скоро 3. Това съобщи в предаването „Беновска пита” по Канал 3 председателят комисията по отбрана ген. Константин Попов. Искаме да имаме най-доброто, което можем да си позволим. Критикуват ни, че вложихме пари в МиГ и СУ, но трябва гарантираме авиацията в момента, разясни той.

Съдбата ни е свързала с Румен Радев, като президент няма да го коментирам, защото смятам, че позицията, която взима в момента не е правилна, коментира ген. Повов. Според него президентът трябва да събира хората, той няма право на пристрастност. На базата на различията трябва да намираш общ път, затова според мен президентът Радев може да направи повече. Желая му да успява повече. Парламентът е сърцето на демокрацията, там трябва да ходиш и да обединяваш. Раздорът не дава резултат, категоричен бе шефът на комисията по отбрана.

НАТО ще го има, отбраната е важна и суверенитетът на държавите в НАТО също е важен. Кой обаче може да коментира, че ситуацията ще е същата след 15 години, светът се въоръжава, подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай