Ген. Атанасов озадачен след съвета, причината

Президентът трябваше да свика КСНС, изтъкна лидерът на ДСБ

Ген. Атанасов озадачен след съвета, причината | StandartNews.com

Няма пряка заплаха за българската национална сигурност. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ Атанас Атанасов след предсеателския съвет. 

Той заяви, че според него "по този начин да се работи е контрапродуктивно."

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно от Борисов след Председателския съвет! Решението за правителството

"Трябва да се загърбят личните пристрастия и отношения, защото поставете се в положението на шефовете на службите. Снощи при президента са разказвали нещо, което днес дойдоха да го разкажат в парламента при условие, че има законен формат за това", каза той, предаде "ДарикНюз".

Според него президентът трябваше да свика КСНС, където да бъдат представени всички политически партии от парламента и там да се обсъдят задълбочено всички гледни точки. 

ВИЖ ОЩЕ: Денков предупреди: Това е риск, който не трябва да се подценява

"И най-важното, което е, да се поиска от службите да представят план, по какъв начин трябва да се неутрализират рисковете за националната сигурност", подчерта Атанасов и допълни:

"Единственото нещо, което днес ме впечатли от представителите на службите и доста ме озадачи, представителят на цивилното разузнаване заяви, че според информацията, с която разполага службата, нямало никаква връзка между войната в Украйна и това, което става в Близкия Изток, което е абсурд за мен и не мога да си го обясня."

Във връзка с изказването на Тошко Йорданов от ИТН, че по време на заседанието е нарушен протокола, Атанасов каза:

"Нямам представа, не отговарям за протокола. Не видях някой да вади телефони."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай