Извънредно от Борисов след Председателския съвет! Решението за правителството

Росен Желязков свика шефовете на парламентарните групи

Извънредно от Борисов след Председателския съвет! Решението за правителството | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Разбира се, че ще подкрепим правителството, особено в условията на такава международна обстановка. Представете си служебно правителство и нови избори.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след проведения Председателски съвет в Народното събрание по повод националната сигурност в контекста на напрежението в Израел и войната в Украйна. 

Председателят на парламента Росен Желязков свика шефовете на парламентарните групи. Покани са отправени и към премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел.

"Информацията, която обсъждаме, е конфиденциална. В никакъв случай не мога да кажа, че трябва да сме спокойни. Напротив – службите, МВР трябва да са бдителни. Имаме много общности тук, които се мразят, имаме и атентат в Сарафово. Трябва да сме още по-внимателни в изказа и категорични с тези, които всяват терор", коментира Борисов.

Според Борисов службите ни проявяват бдителност и внимание. „Вярвам в тях, вярвам в „Гранична полиция”. Дано големите играчи в световната политика намерят мъдрост и доброта – заради всички. Това е хилядолетно тлеещ конфликт”, обясни Борисов.

По думите на Борисов и в Нагорни Карабах нещата станаха „набързо и силово”.

Запитан дали с партиите са се разбрали да бъде овладян популизмът, който може да "разгори огнището", той отговори: „В лошо време сме за подобно разбирателство, макар че в Израел управляващи и опозиция се разбраха, след като пет пъти се явяваха на избори, разградиха си държавата, компрометираха усилията на МОСАД и на контраразузнаването и се стигна до такава ситуация".

В отговор на въпрос как ще компенсираме отбранителните си дефицити, той каза, че не помни друго правителство освен управляваните от него да са обновявали Българската армия. „Сега договаряме „Страйкърите”. Какво се направи в тези 3 години, освен производството на генерали”, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай