Гечев: Работим по закона за браншовите организации

Гечев: Работим по закона за браншовите организации | StandartNews.com

Париж. "България работи усилено за създаването на закон за браншовите организации и опитът на Франция в това е особено ценен за нас". Това каза заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, цитиран от пресцентъра на МЗХ. Той се срещна с вицепрезидента на КОПА КОДЖЕКА Кристиан Пес и президента на Националната федерация на кооперативите във Франция „КООП Дьо Франс" Филип Манген. Срещата бе в рамките на Международния салон по земеделие SIA 2014 в Париж.

 

„Чрез новата Програма за развитие на селските райони предвиждаме мерки за насърчаване на сдружаването на земеделските производители за постигане на по-висока конкурентоспособност," коментира Гечев.

 

Франция е готова да предостави своята експертиза на законодателно, техническо и експертно ниво, каза от своя страна Кристиан Пес. Той изказа готовността си за пълно съдействие за съвместна работа по представянето на българските браншови организации в европейската асоциация.

 

По време на срещата бе договорено в най-кратки срокове да бъдат осъществени двустранни експертни визити, добавиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай