Гальовно обръщение обиди депутатка. Искри между БСП и "Промяната"

Калина Константинова се нацупи на Петър Кънев

Гальовно обръщение обиди депутатка. Искри между БСП и "Промяната" | StandartNews.com

Интимно обръщение обиди красавицата на „Продължаваме промяната” Калина Константинова. Случката се разигра по време на дебатите за промените в Изборния кодекс. Депутатите отхвърлиха вчера ветото на президента Румен Радев и така на следващите избори, когато и да са те, ще можем да гласуваме и с хартия, и на машина.

"Една девойка от парламентарна група и един колега ме занимаваха как е адски сложно да се направи ролка за машинното гласуване със специализирана хартия, след което в една от парламентарните комисии е пратила специално писмо до БНБ, в което манипулативно ги е питала: "А как ще се произведе тая хартия".

Първо, въобще не става въпрос за хартия с воден знак, а за термотрансферна хартия. Второ, да, минимум 6 до 8 месеца отнема изработването на специализирана хартия с воден знак. Трето, искам да ви попитам, какъв воден знак има досегашната бюлетина? Никакъв. Най-обикновена офсетова хартия, но не за принтери и ксерокси. На нея обаче има отпечатани специални защити, които само БНБ знае какви са", заяви депутатът от БСП Петър Кънев.

Той обясни и какво представлява термотрансферната хартия, както и какво количество от нея ще е необходимо - и изчисли наум около 2-3 тона.

"Аз не ви се меся в айтитата. И Вие, и Калинчето сте много големи специалисти. Питайте, просто питайте, това ви беше проблемът и на управлението", обърна се бащински Кънев към Костантинова и бившия министър на Божидар Божанков.

След това обаче дойде личното обяснение от Константинова, че той няма право да изрича подобни обръщения.

"Нямаме интимни отношения с г-н Кънев, за да ме нарича "Калинчето", ядоса се бившето вице на Кирил Петков от "Продължаваме промяната", а Божанов - депутат от ДБ, го скастри, че трябвало малко да обере възторжеността си по хартията. 

Константинова призова председателстващият заседанието Йордан Цонев да не допуска сексистки изказвания от трибуната.

Депутатката от ПП намекна и че самият социалист може да се намира в конфликт на интереси, когато става въпрос за хартията при избори, предвид фирмата, която е основал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай