Понеделник,

Гадаят ще се хвърли ли Мутафчийски в политиката

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Ще се хвърли ли ген. Венцислав Мутафчийски в политиката. Това е въпросът, който тормози социолозите, след като гилдията им отчете рекорден рейтинг за шефа на ВМА. Работото му като ръководител на Националния оперативен щаб в битката срещу коронавируса го изстреля на челна позиция в рейтинга на политици и управници с над 70 на сто доверие.

Оценката за работата на Оперативния щаб остава висока, а ръководителят му ген. Венцислав Мутафчийски има изключително висока обществена подкрепа, коментира социологът Димитър Ганев пред Нова тв. Той обясни, че дали това доверие към ген. Мутафчийски ще бъде ползвано за политическа стъпка, зависи от две неща – дали ще се задържи толкова високо и дали самият Мутафчийски има желание за политическа кариера.

„В момента, в който няма епидемия, ще видим реално каква политическа величина е ген. Мутафчийски”, каза още Димитър Ганев. Освен това, той обясни, че през последните месеци са се оформили две позиции – на хора, които имат симпатии към концепцията на ген. Мутафчийски, и на онези, които ясно заявяват положително отношение към тезата на опонента му доц. Мангъров. „И в медиите, и в социалните медии се вижда доста ясно разделение между хората и те доста пламенно и ентусиазирано подкрепят едната или другата теза. Нарекох ги условно две партии – на Мутафчийски и Мангъров. Ако го нямаше Мутафчийски, нямаше да има и партия на Мангъров. Мангъров е възможен въобще заради успехите на Националния оперативен щаб”, смята Димитър Ганев.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички