Габриел проговори за областните управители

Вицепремиерът и министър на външните работи коментира и случая с Дамян Дамянов

Габриел проговори за областните управители | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел коментира ситуацията с напусналите областни управители. Тя разкри, че все още не е воден разговор за назначаване на нови лица.

По думите й кабинетът напредва със запълването на вторият ешалон на властта и призна, че освобождаването на всички зам.-министри от служебното правителство е затруднило новосформираната власт. Габриел коментира и назначения, а след няколко часа освободен от Министерството на земеделието Дамян Дамянов, за когото беше установена принадлежност към "Държавна сигурност".

„Фактът, че всички зам.-министри напускаха, не позволи за всеки един да бъде отделено необходимото внимание. Всеки министър има своите предложения. Ние с Николай Денков също го разглеждаме. Въпреки изявеното желание за напускане областните управители и по закон трябва да продължат да изпълняват задълженията си. Посланието на премиера беше много ясно. Ние не сме стигнали още до дискусията за областните управители, защото и за тях ни предстои най-напред разговор с Денков и парламентарните групи”, коментира Габриел, цитирана от Нова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай