Габриел изненада Радев. Преговори в президентството

Неочакван ход на ГЕРБ

Неочакван ход предприеха кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел и преговорният екип на Борисовата партия. Те влязоха в президентството заедно с Кирил Петков и Николай Денков.

ВИЖ ОЩЕ: За първи път! Две партии при Радев (НА ЖИВО)

ВИЖ ОЩЕ: Прецедент! Мандатът закъснява, Петков до Габриел

Въпросите дали това е знак за разбирателство или двете партии заедно искат да уведомят президента Румен Радев, че отиваме на избори, не получиха отговор.

ВИЖ ОЩЕ: На прошка! Раздор за кабинета - три причини и 14 часа ултиматум (ОБЗОР)

ВИЖ ОЩЕ: Преди последния час! Изявление на ГЕРБ, кои са министрите

Вместо това Мария Габриел каза на Радев, че екипите имат да го информират за важни неща. И прякото излъчване на мандата бе прекратено. В момента текат разговори при Румен Радев.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски зове Борисов и Петков да постигнат съгласие за кабинет

Със закъснение започна церемонията по връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет в рамките на 49-тото Народно събрание на най-голямата парламентарно представена партия - ГЕРБ. 

При президента Румен Радев пристигна външният министър в оставка Мария Габриел. Неочаквано тя се появи заедно с Кирил Петков и Николай Денков от двете си страни. 

Заедно с тях бяха Деница Сачева, пиарът на ГЕРБ Никола Николов, Рая Назарян и Теменужка Петкова, която носеше синя папка.

"Парламентарната група на партия ГЕРБ взе своето решение да определи г-жа Мария Габриел като кандидат за премиер", поде Теменужка Петкова пред Радев.

Тя изтъкна доброто име на г-жа Габриел, а след това държавният глава й връчи проучвателния мандат, казвайки й че има 7 дни да представи структура и състав на Министерски съвет. 

"Приемам мандата с чувство за отговорност, защото Бъглария има нужда от стабилност, но такава, градена на ясни принципи, равнопоставеност и споделена отговорност. Искам да ви помоля да седнем, за да споделим няколко допълнителни информации с вас", призова Габриел. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай