Прецедент! Мандатът закъснява, Петков до Габриел

Преговорите продължават

За първи път в най-новата ни история връчването на мандата за правителството закъснява. В 12 ч. президентът Румен Радев трябваше да връчи папката на Мария Габриел. Досега политиците винаги са били поне 5 минути по-рано преди срещата с държавния глава.  В часа на мандата обаче залата на "Дондуков" 2 остана празна.

Към 12:15 ч. в президентството влязоха двата преговорни екипа. За първи път две партии се явиха пред Радев за получаване на мандата. До мария Габриел вървяха Кирил Петков и Николай Денков. 

Заедно с тях бяха Деница Сачева, пиарът на ГЕРБ Никола Николов, Рая Назарян и Теменужка Петкова, която носеше синя папка.

"Парламентарната група на партия ГЕРБ взе своето решение да определи г-жа Мария Габриел като кандидат за премиер", поде Теменужка Петкова пред Радев.

Тя изтъкна доброто име на г-жа Габриел, а след това държавният глава й връчи проучвателния мандат, казвайки й че има 7 дни да представи структура и състав на Министерски съвет. 

"Приемам мандата с чувство за отговорност, защото Бъглария има нужда от стабилност, но такава, градена на ясни принципи, равнопоставеност и споделена отговорност. Искам да ви помоля да седнем, за да споделим няколко допълнителни информации с вас", призова Габриел. 

Очаквайте подробности!

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай