За първи път! Две партии при Радев (НА ЖИВО)

До Мария Габриел и ГЕРБ застанаха Кирил Петков и Николай Денков

За първи път в най-новата ни история две политически сили отидоха при президента, за да получат мандата за съставяне на правителство. Заедно с Мария Габриел и екипа на ГЕРБ в Президентството бяха Кирил Петков и Николай Денков. 

Със закъснение започна церемонията по връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет в рамките на 49-тото Народно събрание на най-голямата парламентарно представена партия - ГЕРБ. 

При президента Румен Радев пристигна външният министър в оставка Мария Габриел. Неочаквано тя се появи заедно с Кирил Петков и Николай Денков от двете си страни. 

Заедно с тях бяха Деница Сачева, пиарът на ГЕРБ Никола Николов, Рая Назарян и Теменужка Петкова, която носеше синя папка.

"Парламентарната група на партия ГЕРБ взе своето решение да определи г-жа Мария Габриел като кандидат за премиер", поде Теменужка Петкова пред Радев.

Тя изтъкна доброто име на г-жа Габриел, а след това държавният глава й връчи проучвателния мандат, казвайки й че има 7 дни да представи структура и състав на Министерски съвет. 

"Приемам мандата с чувство за отговорност, защото Бъглария има нужда от стабилност, но такава, градена на ясни принципи, равнопоставеност и споделена отговорност. Искам да ви помоля да седнем, за да споделим няколко допълнителни информации с вас", призова Габриел. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай