Финтираха Атака за декларацията за арменския геноцид

Нека по този начин да покажем нашето съчувствие и преклонение пред техния подвиг, призова вчера зам.-председателят на Атака"Десислав Чуколов.

Финтираха Атака за декларацията за арменския геноцид  | StandartNews.com

Парламентът финтира Атака като премести дебата за признаването на арменския геноцид в Османската империя като трета точка в утрешната си програма.

Депутатите гласуваха вчера проекторешението за признаване на геноцида да бъде разгледано като първа точка в петък, 24 април - международния ден в памет на жертвите на геноцида. Днес обаче председателят на земеделската комисия Румен Христов от Реформаторския блок поиска първа точка в утрешното заседание да е първото четене на промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия, пък поиска след това да бъде разгледано второто четене на Закона за пазарите на финансовите инструменти.

Така предложението на Атака остана като трета точка. В петък обаче депутатите имат от 9 до 10,30 да разглеждат законодателни дейности, като в 11 часа започва парламентарният контрол, информира още "Дневник".

Текстът на предложената от Атака декларация е кратък и гласи, че българското Народно събрание признава официално геноцида над арменците по време на Османската империя и обявява 24 април за Ден на възпоменание на жертвите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай