Финансист спасява европарите за регионите

Финансист спасява европарите за регионите  | StandartNews.com

Деница Николова има опит в комуникацията с Брюксел и познава задачите си в детайли

Дипломиран финансист ще се бори за европарите на регионите. Деница Николова беше назначена за зам.-министър в строителното министерство.

Крехката дама ще е с ресор европейски фондове, Оперативна програма "Регионално развитие" и нейния наследник ОП "Региони в растеж", програмите за трансгранично сътрудничество и Дунавската стратегия. В МРР вече добре познават новия си шеф, тъй като тя управляваше ОПРР и в предходния кабинет на Бойко Борисов. Изключително взискателна е, изпипва детайлите, поставя много високи цели и трудни задачи, но и сама работи неуморно за постигането им, твърдят чиновниците от ведомството. Не приема провала и държи всеки да дава максимума в работата си. Добре приета е в Брюксел, тъй като познава на експертно ниво работата си и умее да защитава позициите си с добре подбрани доводи, твърдят нейните подчинени. Николова е завършила Университета за национално и световно стопанство в София, специалност "Финанси" със степен магистър по икономика. Има специализация "Управление на европейски структурни фондове" от Института по публична администрация и европейска интеграция.

Зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова е преминала специализации в сферата на управление на европейските структурни фондове и за управление на проектния цикъл. Преди да поеме ръководството на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 в предходния кабинет "Борисов", Николова е работила в дирекция "Национален фонд" към Министерство на финансите. По това време неин шеф отново е настоящият строителен министър Лиляна Павлова. Николова е уволнена от поста от предходния регионален министър Десислава Терзиева с обяснението, че неправомерно е заемала поста си. Но във времето между освобождаването на Николова и назначаването на служебния кабинет ОПРР беше като че ли замразена. Загубите заради недобре свършената работа ще са огромни в края на годината, предупреди министър Павлова. В същото време страната ни трябва да подготви и последните детайли по новата оперативна програма за регионите. Така че предизвикателствата пред Деница Николова са големи и предстои да разберем дали работохолизмът й, детайлното познаване на европравилата и опитът ще й помогнат да се справи с тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай