Филиз Хюсменова и Станислав Анастасов на натовско учение

Демонстрацията е част учението "Iron Strike -2023"

Филиз Хюсменова и Станислав Анастасов на натовско учение | StandartNews.com

Зам.-председателят на Народното събрание Филиз Хюсменова и народният представител и зам.-председател на ДПС Станислав Анастасов присъстваха на учение за водене на отбранителна операция от многонационалната бойна група на НАТО, което се проведе на учебния полигон в Ново село, съобщиха от пресцентъра на Движението.

Демонстрацията е част учението "Iron Strike -2023" и се провежда в изпълнение на плановете за подготовка на многонационалната бойна група, създадена в съответствие с мерките за усилване на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО за гарантиране на сигурността на страните членки от Източния фланг.

По време на учението присъстваха заместник-главният секретар на НАТО Мирча Джоана, американският посланик у нас Кенет Мертен и заместник постоянният представител на САЩ в НАТО Рик Холцепъл.

Действията на военнослужещите бяха наблюдавани и от министър-председателя на акад. Николай Денков, министъра на отбраната Тодор Тагарев, председателя на Комисията по външна политика Бойко Борисов, както и посланиците на държавите, които участват със свои военни формирования в многонационалната бойна група.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай