Фандъкова: Пазете онова, което се гради с парите ни

Фандъкова: Пазете онова, което се гради с парите ни | StandartNews.com

Жителите на София да пазят онова, което се гради с парите на всички ни. Към това призова столиччният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова ТВ, визирайки „зелените" трамвайни линии в района на Руски паметник. Броени дни след поставянето на тревната настилка, тя беше почти унищожена заради движението на леки коли върху нея.

Фирмите-изпълнители по отделните проекти за ремонтни дейности в София покриват всички разходи при евентуални забележки по извършената работа. Те плащат за щетите както по време на самия ремонт, така и в рамките на гаранционния срок, каза още Фандъкова.

По отношение на новия данък за общините, за който се заговори, Фандъкова уточни, че той ще бъде част от съществуващият 10-процентен налог върху общия доход.

„Продължаваме с процедурата по въвеждане на постоянен контрол в превозните средства от градския транспорт. Започна и монтирането на камери в част от автобусите", съобщи още кметът.

Тя коментира и текущата предизборна кампания за местния вот през октомври като посочи номинирания от БСП кандидат – проф. Михаил Мирчев, за свой основен опонент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай