Ето го новият зам.-кмет на София. Първата му задача

"Промяната" сменя главния архитект на столицата

Ето го новият зам.-кмет на София. Първата му задача | StandartNews.com

Арх. Любомир Георгиев ще е новият зам.-кмет на София, който ще отговаря за градската среда и благоустройството. Това разкри самият той в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Назначаването на Георгиев, който е част от "Спаси София", обаче ще стане възможно едва след като бъде избран шеф на Столичния общински съвет, а този избор буксува вече две седмици.

Георгиев беше попитан и дали пък той не е следващият главен архитект на столицата. 

"Не е такъв планът, тепърва предстои да престкруктурираме цялата общинска администрация", обясни арх. Любомир Георгиев. Сега главният архитект отговарял за страшно много неща, от които трябвало да бъде разтоварен, едва след преструктурирането, щяло да има конкурс за главен архитект.

"Кметът ще внесе предложение, а след това планът ни е да направим конкурс за главен архитект", обясни Георгиев.

Според него много важно било да се визуализира средата. За да се говори за бъдещето на София, трябвало да се знае какво се предвижда. Друго нещо, което трябвало да се направи, е добрият контрол по строителството.

Георгиев категорично се обяви срещу това едно семейство да има две коли и призова столичани да карат колело и да ползват градския транспорт.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
опетков
преди 5 месеца

Честит ви неокомунизъм, софиянци, само с по една кола, гарниран с кмет със солидно ДС потекло. Много ще патите от тези самозванци. Фандъкова ще ви се вижда едва ли не едни ангел в сравнение с тези хунвейбини. То вече се започна. Сега ще ви повдигнат "малко" данъците с по едни 50% като начало, после може и повече. Честито на печелившите.

Откажи
Емил
преди 5 месеца

Софиянци си ги избраха, сега не могат и да ги изгонят защото те са НАГЛИ ВСЕЗНАЙКОВЦИ, ще ревете от тях.

Откажи