Петък,

Ето го дарителят Иван Тодоров. Възмутен е от ГЕРБ

От: СТАНДАРТ -
851
Ето го дарителят Иван Тодоров. Възмутен е от ГЕРБ
A
A
A

Ден, след като ГЕРБ направи измислен скандал за лобизъм при вноса на машини за вота заради 100 лв. дарение за „Демократична България“, проговори мъжът, с чието име бе злоупотребено. Иван Тодоров е млад компютърен специалист, който няма нищо общо нито с вносителя на машините за изборите "Сиела норма", нито с шефа й адвокат Иван Тодоров.

ВИЖ ОЩЕ: Кой е дарителят Иван Тодоров?

Скандалът тръгна от самия Бойко Борисов вчера. На нарочен сутрешния брифинг на ГЕРБ лидерът на партията и премиер в оставка Бойко Борисов обяви, че фирмата вносител на машините е дарител на "Да, България". Четете кой е дарителят, на кого дарява и защо се пробутва. То си пише – дарител“, заяви Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Ивайло Мирчев: Борисов е лъжец

Машините се доставят от „Сиела Норма“, свързана с адв. Иван Тодоров, но името му не беше споменато от Борисов.

Ивайло Мирчев от "Да, България" реагира светкавично във фейсбук като нарече това изказване „лъжа“. Малко по-късно ГЕРБ даде  втори брифинг. На него лидерът на Младежкото ГЕРБ и зам.-министър на външните работи в оставка Георг Георгиев размаха справка, на която, по думите му се вижда, че лице на име Иван Тодоров е дарило 100 лв. на „Да, България“ през 2019 г.

Мирчев излезе с нова публикация в социалните мрежи, като посочи, че адв. Тодоров е роден през 1958 г., а дарителят Иван Тодоров – през 1990 г.

Днес младият компютърен специалист Иван Тодоров публикува позиция по случая. В нея той отбелязва, че има „доста неоригинално име“: „Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор (Иван Тодоров - Доктора - б.р.), бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм (шефа на "ТАД Груп" Иван Тодоров - б.р.), а наскоро – и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100 лв. (адв. Иван Тодоров)“.

Тодоров потвърждава, че е дарил сумата на партията, като подчертава, че „разпечатка с този превод беше размахана на брифинг на ПП ГЕРБ с цел създаване на фалшиви новини, скрояване на компромат и евтина пропаганда в стила на близките до тях кафяви медии“.

„Уважаеми дами и господа от Политическа Партия ГЕРБ в парламента, в телевизора, в джипката, в хола в Банкя или някъде другаде. Жалко е, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите!“, написа Иван Тодоров.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com